02 November 2010

Xgen vs Melaka

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, setelah beberapa lama menanti, akhirnya akhawat Xgen (beberapa orang) datang Melaka..
 Ingatkan seorang dua je, tapi last2 sampai 10 orang!
Nak cerita semua, banyak sangat. Biarlah jadi kenangan pada part2 yang tertentu tu.

Ok. Serba serbi cerita.

Sahabat2 team A (faizah, syakirah,sufiah,syamila), tiba Melaka Central (MC) jumaat malam sabtu.
Atas permintaan sufiah, kami terus round2 sekitar Banda Hilir. Naik Melaka River Cruise yang sangat cantik pemandangannya diwaktu malam... lepas penat berjalan, kami menginap di rumah sewa nadiah.


river cruise
tunggu lama daa~


Esoknya(sabtu), lepas breakfast di gerai berdekatan rumah ana (1km++ dari rumah nadiah), kami ke Raudhatuss Sakinah Melaka. Ana minta maaf pada akhawat yang turun ni, sebab ana tak maklumkan awal2 yang kita akan ke RS. Sebab malam sebelum tu pun agak pening bincang2 dengan nadiah. Since nadiah sibuk dengan urusan konsertnya, ana pula kena ke RS. Tak tahu nak buat macam mana, last2 decide bawa antunna sekali. Tu last minute baru bagitahu yang nak bawa antunna ke RS. Maaf ya…
Tapi berbaloi kan?

breakfast
kereta akhawat










Xgen di RS
beberapa akhwt UTeM+Xgen



kepenatan.baru balik dr RS.












Tengah hari, sahabat2 team B (nadhirah,majidah,akmal)pula tiba Melaka. Disambut oleh nadiah yang ada di MMU sibuk raptai konsert (kami masih di RS waktu tu).

Petang tu, kami beramai2 jumpa di rumah nadiah. Bertambah fenuh rumah tu.memang tergambar di muka masing2, bila dah lama x jumpa.... gembira yang teramat...
Maghrib, kami bertolak ke Mydin, makan RFC. (semua tahu kan RFC?).
Sambil yang lain orderkan, satu kereta ke MC untuk ambil angah. Angah datang! :)
On the way ambil angah, dapat pula call dari muna. Muna pula datang! :)
Ramainyeeeeeeee…….

promote RFC. sinilah tmpat feveret students utem.(selain mcD)


Lepas makan, kami bertolak ke MMU. Memang terkejar2. Sebab dah agak lambat….
Alhamdulillah, konsert ni sangat best.. kami sangat gembira waktu ni. Terutama bila sahabat kita, cik mila pergi naik pentas untuk sesi soal jawab (nak dapat cd free punya pasal). Bukan senang! Amir dengan Abdullah pun tak naik…. (mungkin mereka dah beli cd). syukran buat nadiah... :')

mila dan mirwana. (kami bagi moral support dari bawah!)

Habis konsert, kami ke Bandar pula. Sebab dah janji nak bawa naik Pirate Ship. Huu, tak perlu ana cerita apa jadi waktu kat kapal ni. Tapi memang paling kelakar di duniaaa….. semua ingat mak terussss…sampai mengalir air mata ana tengok semua..(bukan sedih ye...). tambah sesat di bandar lebih sejam (maaf, tak mahir lagi selok-belok sana). tapi sesat2 pun, dapat laa tengok bangunan pelik2 kat melaka tu ye :b

sebelum kapal gerak.. lepas gerak,,,,,,,,,

Balik tu, kami ramai2 menginap di rumah ana.
Alhamdulillah, mak guard buat tak layan nampak kami yang berdereeet masuk..
Semua kepenatan. Berehat sehabis2nya.
Ahad pagi, lepas subuh, team B terpaksa bertolak pulang. Dengar kata, ada program.
Angah dan sufiah juga balik awal, ada hal penting.
Yang lain2, sempat ke Jusco, jalan2 sikit. Makan2 sikit.petang baru bertolak ke U masing2.

mila, sya, faizah nak balik dah. (mila, sampai ke tu?) ;b




‘ala kulli hal,
Ana dan nadiah tak tahu nak cakap apa. Kami rasa sangat2 gembira, bila ramai datang.
Menjadi pengubat hati kami, menghilangkan segala resah yang menekan jiwa kami.
Moga kita dapat berjumpa lagi, kita turun area lain pula ye… Melaka dah tak best dah. Korang dah datang semua tempat. Binatang kat zoo pun taknak tengok muka kita~

dan juga, aasif jiddan, sebab clash dengan program2.
lain masa, cari yang mutut2 free ya.....


lepas concert. bersama cd limited edition mirwana.

ni antara luahan rasa yang ana sempat dgr dan save dalam kepala:
[faizah: rasa lain bila berkumpul dgn akhawat...... susah nak gambarkan..huhu]
[angah: sumpah best dpt jumpa korang!]
[mila: bestt gileee turun melaka. tak sabar nak cerita kat ibu!]
[nawal: dah lama x jumpa pun, perangai semua still sama.. ^_^ ]

*masih tak percaya nadhirah bawa kereta....


hati2 nadhirah....













*maaf andai ada salah silap dalam mengetaip.

23 comments:

samzaifamily said...

nwl!!!kureng ea ckp mila xsmpai!!haha

nawalSSham said...

ana n nadi tergelak habis tgk mila time tu~
hehe..
opss.jgn marah. :)

AmirSyafiq said...

mirwana.terbaek.

Abdullah Munir said...

1. jadi..last2 sape menang? xgen ke melaka?

2. rasanya kebelakangan ini banyak konsert ye...

3. best jumpa ikhwah dalam skype~

nawalSSham said...

munir: adeh. sebenarnya xda idea nak letak tajuk apa. ingat nak buat mcm amir, 'aisehmen.lupa.nk.letak.tajuk.'.tapi nanti same pula.

Nur Jannah said...

subhanallah. bestnya korang.. :(

AmirSyafiq said...

boleh.pakai.
"aisehmen. lupa.nk.letak.tajuk.2."

[amirS] alhmdlh. akhwt.dh.memandu. memacu.lebih.laju.

AmirSyafiq said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Abdullah Munir said...

Komen ini telah dihapuskan oleh penulis.

wani xgen said...

yang paling mencuri tumpuan ana untuk post ni...

ana nampak Nadhirah MK :'(

saraH²amizah said...

sangat jeles.

lain kali buat lagi.sara nak ikut:|

nawalSSham said...

insyaAllah.
lain kali, area lain pula...

nawalSSham said...
This comment has been removed by the author.
theSPREADER said...

nadirah kecik2 cili padi!
nt ad offer rumh dh kn?
ok akhwt next station rumah nadhirah eh. sila bg tarikh utk kita serang :)

nawal dan nadi, allahu yubarik alaikuma..
pnt mlayan kami2 ni kn?

zubayrafiq said...

Melaka Maju 2010~

saraH²amizah said...

serius rindu sama ca'on.. lamanya tak jumpa sha..

muna majidah said...

salam
jazakunnallahu khairan buat semua
hebat!

mlm sabtu, sblm brtolak ana sempat brsama dgn adik2 tamhidi d usim, agak mengalir sikit air mata bila lihat semangat mereka, trbayang jelas masa dpn dakwh n tarbiyh d usim

esoknya bila jumpa akhwt d melaka, semangat ana makin berkobar, jumpa muka2 pembawa DnT di uni2 sluruh malaysia. xlupa waktu luahn rasa bersama team B n nadia d taman 1000 bunga yg brtemankn pancutan air

semangat ana tahap paling max bila esoknya lagi jumpa mak cik2 yg skop Dnt nya lebih luas..

tiba2 ana terfikir,
"adakah muka2 ini yg akan ana jumpa sepanjang perjalann Dnt yg semakin jauh ke depan?dan jika dberi peluang utk masih bersama,smpai bilakah?"

ukht fillah,
jzkk krn telah mengecas kembali hammasah dakwah n tarbiyh dlm diri ana yg makin memudar. moga Allah masih menetapkan kita di jln ini..

maaf,terpanjang pula
wassalam

AmirSyafiq said...

(pnjng. post.baru...!)

akhwt.hebat.
ikhwh.lmbt.
wargh.

Abdullah Munir said...

siapa ASA??

muna majidah said...

ASA?
amir syafiq alias
rasanya
betul ke nama macam tu?

nawalSSham said...

boleh diadakan, sekerap mungkin.
x sangka, dgn jumpa sekejap tu pun,
semangat berkobar (bak kate majid)

walau jauh,
tetap di hati :)

AmirSyafiq said...

(uhuk.uhukk...)
err.
knp.nama.ana.jd.topik.nih?
ana.ada.buat.salah.apape.ke?
(tp.ana.mmg.slalu.ada.buat.salah.pun)

[amirS] ana.mnx.maaf.la.kalau.ada.buat.salah. sob.sob.

syakirah said...

sara, rindu nt gak~
nanti kte jumpe ye~

melaka memang mantop!
nawal, naseb baik x letak gamba yg tido dlm kete tuh~
kalu ade~~~

Related Posts with Thumbnails