29 January 2010

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

menghadap buku yang dipenuhi dengan ilmu-ilmu Allah dan perlu untuk faham dan menghafalnya, bukanlah atu benda yang mudah.
ada saatnya sehingga rasa lelah untuk mengulang,mengulang dan mengulang.

usaha untuk mengajak mad'u dan masyarakat untuk mengenal Islam juga bukanlah benda yang mudah.
menjadi Rasulullah SAW sebagai role-model,memang membutuhkan azam yang kuat dan pergantungan yang kuat pada Allah

kita manusia.sememangnya lemah dan penuh dengan kekhilafan.
sehingga satu saat kita terasa sangat lemah,sangat..sangat lemah.
namun Allah sentiada ada dengan kita.
Dekat dengan kita.
Mendengar setiap bisikan kita.
Dia telah memberikan kalam cinta agung-Nya(al-Qur'an) khas buat hamba-hambaNya.Diberikan segala tunjuk ajar arah panduan hidup dalam kalam agung cintaNya itu.



Firman Allah :

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإنْسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ

“Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dan mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, dan Kami lebih dekat kepadanya dari pada urat lehernya,” (Qaf: 16)





Insya Allah-Maher Zain

pesanan: lirik asal boleh lihat di video atas ^_^

cadangan;
apa kata kita ubah sikit lirik nasyeed InsyaAllah.
kte guna diri kita,
bkn U(you)
tukar apa sahaja panggilan dengan syarat kata ganti diri pertama
saya,aku,beta

setelah lirik ini ditukar (^^)

Everytime I feel like I cannot go on
I feel so lost
That I am so alone
All I is see is night
And darkness all around
I feel so helpless
I can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by my side

Insya Allah2x
Insya Allah I`ll find my way
Insya Allah2x
Insya Allah I`ll find my way

Everytime I can make one more mistake
I feel I can`t repent
And that its way too late
I'm so confused,wrong decisions I have made
Haunt my mind and my heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by my side

Insya Allah2x
Insya Allah I`ll find my way
Insya Allah2x
Insya Allah I`ll find my way

Turn to Allah
He`s never far away
Put my trust in Him
Raise my hands and pray

OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x

Insya Allah3x
Insya Allah WE`ll find the way

'WE' last skli dikekalkan sebab kita doakan juga untuk semua orang
jangan lupa,
elak pentingkan diri,
setiap doa kita,
WE(kami)
WE(kami)
bkn I(saya/aku)

jom doa ^_^


pesanan:
cadangan nasyeed yang nak dikongsikan bila rasa lemah/futur.

pesanan 2:
nasyeed Maher Zain memang best2 belaka.siapa yang belum dengar.boleh download.

6 comments:

AmirSyafiq said...

best2

~amatullahdemalihah~ said...

jazakillah ukht wani...
mmg skrg tgh repeat lgu dia je...
x terfikir plk nk tukr lyric huhu
apapn terima kasih lg skali (^_^)

~amatullahdemalihah~ said...

jazakillah ukht wani...
mmg skrg tgh repeat lgu dia je...
x terfikir plk nk tukr lyric huhu
apapn terima kasih lg skali (^_^)

d0c-t0-be (insyaAllah) said...

di tempat belajar ana,mejoriti dan minat lagu 'maher zain'
baik orang yang ditarbiyyah mahupun tidak ditarbiyyah
bestkan lagu maher zain :)
point yang nak disampaikan direct dan meresap dalam hati.

bagi yang dah minat,bolehlah promote pada kawan2 d tempat belajar masing.

banyak lagi lagu Maher Zain
-open your eyes
-insyaAllah
-Hold My Hand
-barakallah lakuma
(doa untuk orang kahwin)
-Is Allah satisfied with us
-The Chosen One
-Thank you Allah
-Palestine will be free
-For the rest of my life
(nasyeed yang boleh tahan ramai peminatnya especially lelaki.perempuan pun ada je yang minat.memang sweet lirik dia.tapi ingat,bila dengar nasyeed ni jgn bayangkn orang yg berlainan jantina.elak zina hati.part yang 'Jannah' tu best)
-Allahi Allah Kiya Karo
-Always be there
(lagu yang ana suka ulang2 sekarang)

spread the words of Islam,brothers and sisters!
apa2 sahaja benda yang mendekatkan kita pada Allah..sebarkan.
supaya kawan2 kita bila dengar lagu yang berfaedah+dekatkan diri pada Allah,boleh dapat pahala daripada lagha dengan lagu yang makin menyebabkan batin terseksa.

d0c-t0-be (insyaAllah) said...

di tempat belajar ana,mejoriti dan minat lagu 'maher zain'
baik orang yang ditarbiyyah mahupun tidak ditarbiyyah
bestkan lagu maher zain :)
point yang nak disampaikan direct dan meresap dalam hati.

bagi yang dah minat,bolehlah promote pada kawan2 d tempat belajar masing.

banyak lagi lagu Maher Zain
-open your eyes
-insyaAllah
-Hold My Hand
-barakallah lakuma
(doa untuk orang kahwin)
-Is Allah satisfied with us
-The Chosen One
-Thank you Allah
-Palestine will be free
-For the rest of my life
(nasyeed yang boleh tahan ramai peminatnya especially lelaki.perempuan pun ada je yang minat.memang sweet lirik dia.tapi ingat,bila dengar nasyeed ni jgn bayangkn orang yg berlainan jantina.elak zina hati.part yang 'Jannah' tu best)
-Allahi Allah Kiya Karo
-Always be there
(lagu yang ana suka ulang2 sekarang)

spread the words of Islam,brothers and sisters!
apa2 sahaja benda yang mendekatkan kita pada Allah..sebarkan.
supaya kawan2 kita bila dengar lagu yang berfaedah+dekatkan diri pada Allah,boleh dapat pahala daripada lagha dengan lagu yang makin menyebabkan batin terseksa.

d0c-t0-be (insyaAllah) said...

di tempat belajar ana,mejoriti dan minat lagu 'maher zain'
baik orang yang ditarbiyyah mahupun tidak ditarbiyyah
bestkan lagu maher zain :)
point yang nak disampaikan direct dan meresap dalam hati.

bagi yang dah minat,bolehlah promote pada kawan2 d tempat belajar masing.

banyak lagi lagu Maher Zain
-open your eyes
-insyaAllah
-Hold My Hand
-barakallah lakuma
(doa untuk orang kahwin)
-Is Allah satisfied with us
-The Chosen One
-Thank you Allah
-Palestine will be free
-For the rest of my life
(nasyeed yang boleh tahan ramai peminatnya especially lelaki.perempuan pun ada je yang minat.memang sweet lirik dia.tapi ingat,bila dengar nasyeed ni jgn bayangkn orang yg berlainan jantina.elak zina hati.part yang 'Jannah' tu best)
-Allahi Allah Kiya Karo
-Always be there
(lagu yang ana suka ulang2 sekarang)

spread the words of Islam,brothers and sisters!
apa2 sahaja benda yang mendekatkan kita pada Allah..sebarkan.
supaya kawan2 kita bila dengar lagu yang berfaedah+dekatkan diri pada Allah,boleh dapat pahala daripada lagha dengan lagu yang makin menyebabkan batin terseksa.

Related Posts with Thumbnails