20 May 2010

Majlis Penghargaan Murobbi-15 Mei 2010


Assalamualaikum w.b.t..

apa khabar ikhwah akhawat sekalian? sihat? smoga sentiasa sihat dalam nikmat iman dan islam.

tanggal 15 Mei 2010. seperti yang telah dirancangkan sejak sekian lama, xgen telah menganjurkan Majlis Penghargaan Murobbi di dewan Alqadisiyah yg berhawa dingin..
Memandangkan kita tak pernak buat ape2 majlis tuk appreciate murobbi2 kita, so, kita buatla baru2 ni..dengan menjemput sume guru2 yang pernah mengajar drpd form1 smpi la kita form5..


Siap2 setup mulitimedia dan hias dewan...Majlis pun bermula kira2 jam 2.30 petang..guru yang first sekali sampai ustazah hanim ngan anak2 nye...kemudian barulah ustazah2 yang lain...izzati dan iman jadi penyambut tetamu kat bawah,menunggu guru2 naik ke atas..tapi rasanya guru2 semua naik ikut tangga banin sebab semuanya masuk ikut pintu kanan dewan..hmm...xpe2.

So, let the pictures tell the story:
akhawat2 yg hadir...semuanya ceria bertemu kembali kwn2 lame..



Pengerusi Majlis MPM: akh Amran...cool je atas pentas..


bacaan doa pembukaan majlis: akh faiz

Majlis diteruskan dengan ucapan wakil ketua xgen, akh ammar..memandangkan akh munir xdapat hadir..
Asalnye jannah diberitahu untuk menggantikan akh munir..siap da dapat pesanan lagi dari ketua xgen..ayat dah disusun..tapi ada dah wakil dari banin..kira ok la tu..hilang jap nervous jannah..

Orang2 kuat SMih tekun mendengar ucapan Ammar..
time ni Ammar bg 1 cte..cam bedtime story plak..cerita tentang seorang guru yang sanggup berkorban siang malam..demi anak didiknya..ana x ingat sangat ceritanya.tapi takdelah mention sape guru itu..just nak gtau itulah pengorbanan seorang guru..hm,camtu ke?ye kot.



ni la cenderahati yang murabbi2 dapat..dalam tu ada notepad.atasnye ada design wallpaper xgen yang luqman wat..n towel kecik yg ade printing tulis.."Majlis Penghargaan Murobbi,15 Mei 2010" lebih kurang camtula..

Then, ada persembahan mulitimedia hasil ciptaan akh luqman onn..wpun dia x dapat datang,hasil kerjanya datang jugak,wakilkan luqman..memang sangat gempak..sape2 nak tengok leh la minta kat kuqman copynyer..xpun jannah..jannah ade copynyer..msukkan dalam dc ni pun ok kot..leh tengok ramai2..



persembahan dari ex-najahan..memang mantap..
akh zubayr n akh anas..time ni adela guru2 yang mengalirkan air mata..
ana dengar cte ada ikhwah yang tanye akhawat,kenapa dengan ustazah? ingatkan ustazah menangis sebab xdapat hadiah lagi..rupa2nya sebab tersentuh hati..sedap sangat depa ni nasyid..



mus'ab dah besar..anak ustzh muhaini...dak kecik ni dari awal sampai akhir majlis ustzah kena pegang dia..terlepas je confirm lari naik atas pentas..adeh..ksian tengok ustazah yang dah sememangnya kecil molek..

After persembahan nasyid, timbalan ketua xgen,ukht jannah bagi ucapan sikit..sampaikan pesanan dari akh munir dan mengucapkan ribuan..no,no..jutaan terima ksih buat murabbi2 yang banyak berjasa...
terima kasih guru~


gambar yg cantik2 ni amek dari tawfiq..minta izin yep tawfiq..

ustaz shah pun datang jugak wa;aupun katanya penat hari tu ade program..
tetap datang memenuhi jemputan..


ustaz iswan..erat sugguh fahim pegang anak ustaz..xnak bagi terjatuh tu..
ustaz2 lain semua tak dapat hadirkan diri, ustaz ezaidin,ustaz omar,sume pegi main pingpong..

selesai semuanya..kami pun bergambar..


sume ikhwah2 yang hadir



majlis diakhiri dengan jamuan makan2..

menu: nasi ayam,rojak asma,pengat,kek,kuih-muih dan air sirap& anggur
guru2 bagi nasihat suh blaja leklok...sume guru ucap terima kasih jemput dan buat majlis ni,,
terima kasih sahabat2 kerana menjayakan majlis ni walaupun tak dapat datang,..tetap membantu..


perut sudah kenyang, hati banyak happy...sume bagi satu senyuman kat kamera...

Alhamdulillah..syukur dipanjatkan pada yang Maha Kuasa..semuanya berjalan dengan lancar..Semoga murobbi2 kita dibalas dengan ganjaran pahala yang setimpal olehNya..Kita memang tak mampu nak balas sume skali..tak terbalas agaknya,kan? So,sama2 kita doakan guru2 kita moga dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang berpanjangan...

wallahua'lam..

*mohon maaf andai ana ada tersalah kata dlm post ni..hanya satu perkongsian..



6 comments:

Zubayrafiq said...

Salam, alhamdulillah...entri MPM dah published...Ikhwah/at yg di kejauhan & xdpt hadir, harapnya dapatlah gambaran sedikit sebanyak hasil perkongsian ni...Jzkillah buat author yg melapor...

+akufobia+ said...

guru hebat.korang pun nak tiru hebat.woaa.

bikrunnajah said...

jazakillah farah n team yg m'jayakn majlis...rsenye ana x tlg pun..:(

huhu...bestnye...rugi x dtg..
cam nk suh buat lg skali pulak..hehe~

muna majidah said...

salam
tahniah buat semua

moga majlis ini sedikit sebanyak menghulur rasa kasih buat para murobbi w/pun tidak kita mampu membalas jasa mereka

wah,makin memuncak rindu ni!

muna majidah said...
This comment has been removed by the author.
nawalSSham said...

alhamdulillah..

Related Posts with Thumbnails