27 May 2010

mukhayyam peringkat johor

Assalamualaikum. salam rahmat... salam 1Malaysia..[boleh?]

ana dapat tahu ramai yang masih 'blur' tentang mukhayyam esok.
disini ana letakkan info tentang prog.walaupun mcm dah terlambat,tp insyaAllah sempat...

2. Maklumat am:
Pendaftaran di SMIH 28 Mei, 8.00 malam. Maghrib bersama.
Bersurai dari Mukhayyam, t/hari 30 Mei.
Sarapan pagi Sabtu tidak disediakan penganjur (urusan peserta sendiri – boleh bawa bekal atau beli dlm perjalanan)

3. Persiapan awal:
Buat physical conditioning dari sekarang (untuk persiapan jasmani, mental)
Belajar menggunakan Google Earth

4. Senarai barang setiap peserta:
Pakaian untuk trekking siang dan malam, pakaian sukan air, cap (topi), kasut, setokin, baju hujan, lampu suluh, cawan, keperluan peribadi

5. Barang untuk trekking:
2 botol air 1.5 l, backpack, dehydration salt, deep heat lotion, sarung tangan [kain, bukan plastik]

6. Keperluan Kumpulan:
Bagi akhawat, kumpulan dan ketua akan dibentuk awal. Jadi keperluan kumpulan berikut boleh diurus dan dirancang oleh ketua kumpulan bersama & untuk kumpulan masing2. [PIC: Rafidah Mahat, H/P: 0137097052, e-mel: rafidahmahat_jb@yahoo.com.my].

Bagi ikhwah, berdasarkan progress semasa, pihak penganjur ‘tidak yakin’ senarai peserta dapat dikumpul awal. Jadi, kumpulan mungkin tidak sempat dibentuk awal. Jadi, arahan untuk persediaan kumpulan tidaklah dapat ditujukan kepada ketua kumpulan. Oleh itu, arahan berkaitan hanya boleh diberikan kepada naqib usrah (seperti di bawah ini): 

Bagi setiap 4 org ahli usrah yg akan menyertai mukhayam (atau sebahagian daripadanya), usrah itu perlu menyediakan:
- 1 laptop yang ada broad band dan dimuat turun perisian google earth,
- 1 khemah,
- Kereta untuk ke destinasi akhir,
- Belerang/garam, wisel, first aid asas

bagi yang akhawat,
yang belum ada kump, contact naqibah masing2..
tapi kalau naqibah pun tak tahu pasal mukhayyam ni,
contact kak fidah terus je.

semoga post ini dapat permudahkan antum..
wassalam..

p/s: ana tahu bagi sesetengah kwsn, dia dah pergi mukhayyam kawasan dia.. matriks pun sudah. tapi,jomlah pergi lagi.ramai2!! :)

~nawal

4 comments:

TawfiqRahmat said...

tmpg tanya, dimana mukhyam ini akn diadakan? takan kt skola pn kne google earth kot?

+akufobia+ said...

hmm.ikhwahikhawah.haha.
---
err.macam tak biasa.mukhayyam peringkat ni tempat selalunya rahsia.lalala.esoknya baru kena cari tempat mukhayyam guna google earth tu la.kalau tak bazir je la senget.alaalaa.explorace la kot.ngaa.tak sabar.wuu.

nawalSSham said...

nnt kena google earth...tp ade yg dah tahu dah kt mn .

AmirSyafiq said...

sharing lah, ape lg...

Related Posts with Thumbnails