31 December 2009

...ketika perintis ini berbicara...

"Ladang dakwah terhampar luas...kewajipan kita untuk menyiram tanah-tanah tandus...menyemai benih-benih unggul...agar tumbuh pohon-pohon kejayaan islam..dakwah akan terus mengalir menuju Redha ALlah...Dimana kita berada,disitu dakwah kita disebarkan.dimana kita berada,disitu ISLAm dilaksanakan...



"serulah (manusia)ke jalan TuhanMu dengan hikmah dan dengan nasihat yang baik.dan berbincanglah dengan mereka dengan cara yang baik.Sesungguhnya TuahanMu lebih mengetahui siapa yang tersesat dari JalanNya dan TuhanMu juga mengetahui orang-orang yang mendapat petunjuk."

(surah An-Nahl:125)


sang murobbi itu mendukung mereka...

dengan 1001 harapan yang melangit...

kesabarannya bak peladang...

yang senantiasa menantikan ...

saat yang sesuai untuk memetik buah di ladangnya...

di memerhatikannya setiap hari...

tanpa rasa jemu...

tanpa rasa bosan...

dialah perintis...

akulah perintis !!!

akulah murobbi !!!



*gambar2 hanya hiasan semata-mata disamping doa untuk mereka... tahniah munir... dah jadi ayah dah...

12 comments:

+akufobia+ said...

ni time bila ni?baby siapa tu?aa.

Venopolymede said...

eeehhh?? ramai nya yg dh kt johor eh?

luqman said...

"Ladang dakwah terhampar luas...kewajipan kita untuk menyiram tanah-tanah tandus...menyemai benih-benih unggul...agar tumbuh pohon-pohon kejayaan islam..dakwah akan terus mengalir menuju Redha ALlah...Dimana kita berada,disitu dakwah kita disebarkan.dimana kita berada,disitu ISLAm dilaksanakan"

macam kenal je quatation ni?

Dakwah Circle said...

insya-ALLAH... doakan munir jadi bapa yang baik nnt... hehe...

Anonymous said...

errr, komen dari Dakwah Circle ni munir kn? promote diri eh, heheh.....

muna majidah said...

ya,
"di mana kita berada, di situ Islam dilaksanakan"
kerana semuanya bermula dr dlm diri kita..
~tegakkanlah Islam dlm dirimu nescaya Islam akan tertegak di sekelilingmu~

jadi, kalau sekeliling kita dipenuhi kemaksiatan, nampaknya org pertama yg perlu muhasabah diri ialah KITA sendiri..!

ya Allah, golongkanlah kami ke dlm golongan perintis yg LAYAK menyambung perjuangan suci ummat sebelum kami..
ameen

Abdullah Munir said...

ana kalau dlm DC akan gunakan account sendiri..x guna nama lain..

..DC tu zahid~

abu_syahid said...

salam...

ni zahid... dlm dc bukan munir sorang je ade acc dc...

so jgn salah faham lak yer... ;-)

wassalam

abu_syahid said...

ana yg suka guna nama orang lain...

AmirSyafiq said...

bile korg pg jmpe abg hermee? ade ape seh?

Anonymous said...

ade usrah la sayang.... masa tu anta dah naik usim dah...

Abdullah Munir said...

murobbi tu kn perannya sebagai ayah..dlm memberi kasih sayang~

Related Posts with Thumbnails