22 August 2010

Graduan Kelas Pertama



Salam Ramadhan dan Salam Satu Aqidah,


Intake bulan Ogos 2010 dah 2 minggu berada dalam kampus Ramadhan. Ana jadi terfikir-fikir apa agaknya khabar para mahasiswa dan mahasiswi? Masih bersemangat ke atau dah pancit di tengah jalan? Dan kat bawah ni berderet lagi soalan ana nak tanya supaya antum kongsikan. Sebab ana nak tahu dan semua orang pun nak tahu (kan??)….


Tahun ni ambil berapa credit hour?


Ada berapa banyak contact hour?


Attendence full ke tidak?


Rasanya dah berapa banyak ‘carry mark’ yang ada?


Dah ambil hati ‘pemeriksa’ ke belum?


Dah ready untuk ‘final exam’@ ‘pop quiz’ ?



Silalah berkongsi resepi anda supaya kita sama-sama mendapat manfaat, sama-sama buat yang terbaik, sama-sama berkonvo sebagai graduan kelas pertama, sama-sama bekerja gegar dunia, dan sama-sama mendapat gaji redhaNya. Ajak yang lain-lain skali moh…. Masih belum terlambat InsyaAllah~


>>Kata wah, Moga Allah Redha….


>>Kata Dr Asmadi, mulakan dari diri sendiri, mulakan dari yang kecil,mulakan dari sekarang….


>> Kata ana, WaLlahu Ta’ala A’lam


8 comments:

d0c-t0-be (insyaAllah) said...

salam 'alayk.

credit hour tu apa?
contact hour tu apa?
ada beza ke 2-2 ni..
pop quiz tu apa?

course ana takde benda2 ni,jeles bila dengar kawan2 selalu bincang benda yang pelik2 (pelik sebab ana tak tahu) -_-''

bittawfiq wannajah kawan2 :)
semoga lahir graduan kelas pertama.ameen~

bila cita2 tinggi,usaha pun kene tinggi,mujahadah untuk meninggalkan benda tak berfaedah untuk capai kejayaan pun kene tinggi ^_^

course ana dia punya jadual macam budak sekolah.

saraH²amizah said...

ape pulak kata ana cek yam.. :)

bikrunnajah said...

minx izin copy paste cik yam.thanx!

~amatullahdemalihah~ said...

salam wani, asifah sbb ana lupa ada international student kt dc ni... credit hour- weightage utk setiap subjek
contact hour- tempoh lecture dlm seminggu
dua2 ni x sama maksud tp kdg2 angka dia sama.

wah- ana selalu nmpk nt kata... balligh 'anni walau aayah~

nadi- silakn... ini bukan hak ana...

minx maaf ats segala kekurangan...

~amatullahdemalihah~ said...

ops tetinggal yang pop quiz..
tu term yang sll lecturer gne kalau dia x nk bgtau ble tarikh quiz.so kre pop quiz kte lailatul qadr sbb kte x tau ble....
walLahuta'ala a'lam

Abdullah Munir said...

mesir tak guna credit hour?dia guna sistem apa?

theSPREADER said...

simple n nice cik yam..
mesti berusaha jd graduan kelas pertama!
dan mesti juga menjadi graduan kelas pertama untuk universiti akhirat~ :)

jannah said...

sangat beranalogi:)

Related Posts with Thumbnails