06 October 2010

SOTOISME


Assalamualaikum w.b.t

Tajuknya cukup menarik,mungkin ada kisah istimewa disebaliknya.



Kalau nak ikutkan hari ni hari terakhir syawal,mmg agak lama kisah ni terpendam sampai tarikh berlaku pun dah lupa.terpaksa meminta tolong sahabat lain untuk ingat balik tarikh ni.syukurlah ingat,kalau tak susah jugak nak menulis journal ni.

Post ini merupakan sebuah coretan perjalanan ikhwah sempena raya aid fitri baru2 ini. peristiwa berlaku pd hari khamis bersamaan 16 sept 2010(hari malaysia) raya ke 7 x silap dgn tujuan nak merapatkan ukhuwwah yang terpisah kerana lokaliti dan masa cuti yg berbeza di IPT masing2.Bukan mudah rupanya nak mengumpulkan semua ahli x-gen ikhwah ni,mungkin sebab ramai tak join yahoo group kot.

ziarah aid ni targetnya dari pagi hingga ke petang,dan alhamdulilah ianya tercapai.walaupun ianya bermula agak lewat dr apa yang dirancang.rancangnya bermula jam 7.30 pagi,mmg awal,sbb nak ajar semua supaya tak tido lepas subuh.tp oklah lewat dari takde langsung.

Ziarah aid bermula di rumah Zubayr bin Zakaria,Tmn Teratai.time ni agak kelam sikit,sebab masih ada yg OTW dan baru bangun dari tidur(x berjaya).Jadi memang lama ah kat rumah zubayr ni kerana terpaksa menunggu yang lain untuk berkumpul.

at last


jemput2 makan,kat mesir kena wat sendiri.

no comment,tp nak tny skit ah.tang mana ana tgk dorang ni sama ah?

taufiq behave skit,fahim angkat 1 ah,duit scholar byk apa.

Lepas penat menunggu semua,akhirnya kami bertolak ke rumah Anas bin Norazlan,Tmn Sri Pulai.terima kasih kami ucapkan kepada keluarga zubayr,dr ayah dan mak dia sehingga ke adik2nya yang membantu liyana,raihana,a'ai ngan sorang lg tu.


dpn umah anas,with pro photographer

tnggu mahathir jap pastu kita masuk

hakeem join skali...


tngkp gmbr dgn org lama,mantop...

Selesai 2 umah,kami ucap terima kasih kpd mak ayah dan kakak2 anas.mula berangkat ke destinasi seterusnya.rumah Razif bin Ramalan,Tmn Sri pulai gak blkg umah anas.Dia ni sampai darjah 6 je di hidayah pastu hijrah ke mcm2 jenis sek.last skali graduate kat sek teknik JB.skrg kat UIA PJ,ambik architecture and environmental design (AED).Alhamdulilah masih contact ngan dia.next year msk gombak.


jln kaki sudah...


bdak medic,lah sangat



engkau bagai air yg jernih~(smpt lg nyanyi)


penat ke bang jln,ke kenyang sangat...


nilah razif tuan rumah,kemas meja dulu

sembang ngan fahim pasal archi kot

selesai,sopannya semua...(part ni ada motor lalu)




nah ambik,keluar rockers dia.

terima kasih kepada PCK Ramalan n family.Lepas dr umah razif ni ramai ikhwah yang pulang ke sarang masing2,nak bagi makan anak bini pulak.tinggallah beberapa orang yang teruskan perjalanan ke rumah Faizah Asuhaimi (jgn slh sangka) atas jemputan abang beliau Fahmi yg baru pulang dari mesir.Dan seterusnya melanjutkan perjalanan ke rumah mertua hafizul amin,pck norkhair.


ini lah fahmi,berbaju merah ya.yang sebelah tu bapak sape ntah.

mknn yg dihidangkan,byk sungguh

aqiqah rasanya,dgr citer kambingnya sedap.

ahli x-gen wat usrah sebentar,naqib acap.

Selesai sudah ziarah aid anjuran ikhwah x-gen pada tahun 2010 ni,smg setiap amal antum diganjari allah.terima kasih kepada yang sudi hadir bagi memeriahkan suasana yang gilang-gemilang ini.moga kita dapat berjumpa lg dimasa hadapan insyaallah.ana akhiri post kali ini dengan beberapa keping gambar yang sempat dinukilkan sewaktu beriftar di rumah akh ZAHID pd bulan ramadhan lepas.kiranya iftar x-gen jugalah ni.terima kasih kepada semua termasuk tuan rumah majlis iftar dan ziarah aid.semoga berjumpa lagi tahun hadapan.TERIMALAH....

irfan s yg senyum malu...

nasi maqluba (terbalik)

sarjan ZAHID,alhamdulilah ini yang hadir

amad dah x sabar,tp serius sedap.resepi Dr J dr UK

sembang2 wat kali terakhir sblm amad berangkat ke jordan.

:maaf kalau ada khilaf, kurang reti menulis.

10 comments:

saraH²amizah said...

"tajuk yang menarik"

er..tapi apa tajuknya?

Dakwah Circle said...

hehe
dah letak tajuk dah,ngantuk sgt smlm.

nawalSSham said...

gembiranyaa..

mcm kami jugak...

AmirSyafiq said...

terlepas.
kami.ada.ke.rumah.taufiq.zul.
jzkk.

Anonymous said...

maaf terlepas pandang...

tp rasanya ke umah taufiq zul utk tido saje.hehe

Nur Jannah said...

dan sotoisme adalah...?

theSPREADER said...

sotoisme-fenomena byk sgt mkn soto (ana teka,btul ke?)

ana tak tahu pulak antum akn dtg ke rumah. antara yg terawl smpai. alhmdulillah smpt hidang mknn

dakwahcircle ni sbnrnya siapa? (mcm ramai)

Abdullah Munir said...

siapa guna akaun dc ni![x nak teka...husnuzhon]
dh la ana x ingat password dia..

harap dpt guna akaun lain eh bila komen/post..

elak salah faham..coz dc mewakili semua penulis~

Anonymous said...

ooppss,afwan alaik.

ana irfan md nor guna account DC utk post.sbb ana lupa password akaun ana.jd ana minx izin zubayr utk dptkan passwordnya.ana komen pun guna DC atau ananymous ni.lps ni ana akan create account br insyaallah.

maaf timbulkan salah faham...

AmirSyafiq said...

kah3

Related Posts with Thumbnails