24 October 2009

Ziarah Xgen - TIGAdalamSATU

assalamualaikum.lama sudah tak post di DC.apa khabar semua warga warung? moga2 sentiasa dalam iman dan islam.bagi yang sudah final,jgnlah gembira sgt.bagi yang tgh bercuti,manfaatkanlah cuti antum.bagi yang akan final,hehe,moga pertolongan Allah bersama antum!.ok..takmo tulis panjang.

berikut adalah sedikit cerita perjalanan akhawat pada hari ini.hmm.it;s about majlis kesyukuran kecil2an di rumah JANNAH.alhamdulillah.things went smoothly.walaopun ada yang hampir terbabas keretanya.tapi alhamdulillah.umur masih panjang.

pagi tadi dapat mesej daripada jannah,menjemput dtg kerumahnya.ana pun dengan semangat mengajak faizah,maryam,afifah,fatin nadiah,sufi,izzati,mufidatul iman dan nurul iman.tapi Allah izin yang lain smua dah balik ke U masing2*begitu awal*.jadi, yang pergi hanya ana,faizah,afifah dan juga nurul iman..bersama wira yang sporty itu.

jadinya, b4 kerumah jannah,singgah angsana beli2 barang sikit.barang apa?hmm.tgk nanti.kat angsana terserempak dgn anas.setelah bermain hide n seek bersama anas selama 3 saat *huh?*terus inform beliau mengenai majlis jannah.menjemput beliau dan kawan2 beliau sekali ke rumah jannah.tapi beliau tak pergi.jadwal padat katenye.

ada apa dengan majliss jannah?

  1. alhamdulillah.ukhti Jannah telah menjadi alHafizah pada hari jumaat,23Oktober 2009M bersamaan 4Zulkaedah 1430H.sekalung tahniah daripada XGEN kepada ukhti.moga ukhti dapat istiqamah di jalannya,menjadi khalifah yang bermanfaat kepada ummah!*jannah,berita baik kita kongsikan bersama ye?hehehe*
  2. pada 23Oktober2009 juga adik perempuan jannah, Siti Aishah Mohd Radzi turns 4 tahun.jadi dia celebrate hari ini.makan kek.*yummy..*
  3. ketiga,bersama2 ini dengan kesyukuran adik kembar jannah yang baru keluar hospital setelah hampir 2 minggu di tahan(kut).tahniah jannah atas pertambahan family baru!
kat rumah jannah kami makan mee hoon,pulut kuning+rendah dan juga kek birthday enchah..

on behalf of xgen, kami ada membeli sedikit hadiah untuk baby twin yang cute(siti hafsah dan siti safiah) juga sedikit hadiah untuk Jannah alHafizah.

okie dokkie.rasanya takat tu je kut.berikut ada sedikit perkongsian gambar.

itu hadiah untuk twin.bukan orang ya.tapi beg.

time nak bayar terserempak pulak dgn mak sakinah pauzi.

ha.itu mereka tgh nak praktis pegang baby.

abi,umi,khadijah,jannah dan safiah.

hmm.sedap..adik2 jannah

ini hadiah xgen untuk Jannah alHafizah.

*buku ini sangat2 bagus.bout ukhwah.byk bersangkut paut dgn janji xgen*
*apa janji xgen?untuk saling tarik menarik kalau ada yang terjatuh.*
*promote jap:sila lah beli!*

9 comments:

Nur Jannah said...

Ya Allah..segan ana.darjat sbnr alHafizah disisi Allah.

ana tak mampu ckp ape2,just Alhamdulillah.mungkin pertolongan dari Allah permudahkan hafalan adalah dari berkat doa2 antum, yang sentiasa inginkn yang terbaik utk sahabatnya.syukran dan syukur..

syakirah mr said...

alhamdulillah...
a big congrats to jannah..
kami yang lain,
insyaAllah menyusul tahun depan...

doakan kami juga ye..
supaya mampu menjadi penghafaz alQuran yg bukan menghafaz semata2...
tp dapat menjaga, and mengamalkannye...

bikrunnajah said...

dulu reunion kt DQ, akan dtg reunion kt DQ lg jom...
tp dulu DQ = DewanQadisiyah, skrg kite tuka nk??? DQ = DarulQuran...

kpd akhawat, free2kan diri antunna...
mne tau kite leh reunion kt DQ thn ni???

aaaa.da ade plan ke?spe PIC?...
no komen...

Wani Xgen said...

^_^ suka3!
segulung,sejambak tahniah dari mansoura.
mabruk 'alaik jannah.
semoga Allah memudahkan
untuk proses pengulangan..
kepada kawan2 di DQ..teruskan usaha untuk menghafaz!
terima kasih juga kerana saling membantu antara 1 sama lain.
moga Allah kurniakan kekuatan untuk mengamalkan dan memahami apa yang Allah mahu sampaikan di dalam kitabNya.
teringat waktu antunna mula2 tension nak menghafaz..alhamdulillah semua di DQ kini sudah lebih 20 juzuk.mabruk!
XGEN BERSAMA MENGGEGAR DUNIA

p.s:
hafazan yang dihafaz dari sekolah rendah- skrg, adakah kita berusaha untuk mengulang dan mengingatkannya?" atau sengaja melupakannya?

Venopolymede said...

alhamdulillah.... tahniah ana ucapkan kpd saudari jannah

muna majidah said...

buat ukhti jannah
mabruk aliaki!!
moga ini menjadi landasan terbaik dalam mencari redha dan kasih Rabbi

ukhti nadiah,
ana dan nadhirah dah buat jaulah ke DarulQuran. Cuma tgh tunggu akhawat2 DQ jengah USIM pula

bikrunnajah said...

hmmm...ye la tu gdah...

ana tau la ana ni jauh...korg dekat, bole la dtg DQ...

dtg melaka la pulak....ana da sampai USIM dah...amacam???

saraH²amizah said...

hmm.budak2 matrix tak dpt nak join mana2 jaulah yang antunna buat kan?sedihnya..takpe2.tahun depan ada lagi.hmm.di, ti nak gi DQ ajak ana skali deh..

Ahmad Muzakkir said...

salam,
y ukht,
je te felicite!!!
tahniah...alhmdllh...

Related Posts with Thumbnails