16 September 2010

jaulah cinta


rumah ustazah rashidah

15.09.10, 9am-11pm :)

assalamualaikum semua. Alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. terima kasih ya Allah! di atas segalanya! dia atas segala kemudahan yang telah diberikan! di atas segala kasih sayang dan rahmat yang dilimpahkan!

Alhamdulillah. atas segala bantuanNya, program Jaulah Raya Akhawat Xgen berjaya dilaksanakan dengan jayanya [yeah!]. Jaulah Cinta ini telah menghimpunkan 23 akhawat, dan alhamdulillah, 9 rumah murobbi dan 2 rumah akhawat telah di serbu oleh kami :)

rumah ustazah norimah

ALhamdulillah. ana sangat sangat merasakan Allah bantu kami dalam menjayakan program ini. lebih kurang masa seminggu diambil untuk merancang dan menyelaraskan segalanya. dan semuanya dilakukan atas talian [online], sms dan calling2. pada hari Jaulah tersebutlah baru kami berjumpa!

bermula dari proses menetapkan tarikh, menjemput akhawat, konfirmasi akhawat yang hadir, rumah yang available untuk diserbu, transportasi dan segalanya. semuanya dibuat semasa semua orang sibuk beraya! Alhamdulillah.

rumah ustazah norizah

jadi di sini ana ingin memberikan sedikit apresiasi kepada mereka yang sangat membantu dan memberikan kerjasama yang baik untuk Jaulah ini;

ukhti faizah - yang sama sama pening kepala untuk pilih tarikh, cari rumah yang available dan semuanya.

ukhti nawal - yang banyak membantu urusan tranportasi dan hadiah cenderahati

akhawat fillah yang menjoinkan diri - ezzah, hafizah, hamizah, angah, uda, sakeenah, adek, fadzlin, wani, noraini, fatimah hanisah, nawal, faizah, nadiah, akmal, solehah, fatin nadiah, nadiah kamil, mila, uzma, auni, hidayah, sarah

rumah yang sudi diserbu - ustazah rashidah MJ, ustazah norimah, ustazah norizah, wani, ustazah husnul, ezzah, ustazah hamizah, ustaz rahim, ustaz shah, ustazah hawanis dan ustazah hanim.

sedap..

terima kasih juga atas segala hidangan yang lazat lazat belaka. lebih daripada 10 jenis makanan yang kami makan semalam :)

akhirul kalam,

Terima kasih ya Allah, kerana telah memudahkan urusan kami.
Terima kasih ya Allah, kerana telah mengikat hati hati kami.
Terima kasih ya Allah, kerana Engkau telah membuatkan kami saling menyayangi.
Hanya kepada Mu kami berharap,
kuatkanlah ikatan hati kami,
ikhlaskanlah hati hati kami dalam menyayangi,
redhailah ukhuwah kami,
jangan Kau uji ukhuwah kami atas apa yang kami tidak mampu.
kami mohon ya Allah,
jadikanlah ukhuwah kami ini,
ukhuwah yang boleh menembusi SyurgaMu.
Allahumma Ameen..


[]nantikan post yang lebih detail dari akhawat fillah yang lain :)
[] akhawat, nanti kita rancang rehlah akhawat pulak ye :)

12 comments:

wani xgen said...

salaam.

sungguh! beeeeeeeeeeeeeeeeeest sangat100X jaulah cinta ni.
sampai skrg tak percaya kita mampu berkumpul seramai 20+..ingatkan kurang 10 orang je.
alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah ^_^
teruskan jaulah ni setiap tahun [pesan guru2]
ingatkan datang ramai2, guru2 rasa rimas x suka..rupanya makin mereka suka sebab rasa anak2 urid menghargai mereka.alhamdulillah :D

alhadmulillah, guru2 juga ada yang Allah murahkan rezeki. rumah cantik2 belaka dan boleh dikatakan besar sampai ada dalam kalangan akhwat yg dapat ilham untuk bina sebuah rumah yg orang boleh kumpul buat usrah / daurah dalam rumah pd masa depan.InsyaAllah, jika itu yg terbaik,moga Allah kabulkan ;)[bukan setakat asik fikir nak dpt lelaki kaya.eyp!]

rindu akhawat xgen.rindu para murobbi.

p.s: mahu join jaulah cinta syawal 2012 pula!

syakirah said...

eeemmmmmm, bestnye!!
sedih sangat tak dapat pegi,
jeles sungguh dengan antunna sume...

Anonymous said...

11 rumah ??? dahsyatttt~

theSPREADER said...

alhamdulillah..
semuanya takkan berjaya kalau tiada kerjasama dn ukhwah anatara kita,kan?

bila jumpa semula, rupanya kita dah semakin dewasa! tp byk yg tak berubah..

sayang akhawat fillah~ :)

AmirSyafiq said...

Ramai.kot.
Ni.sume.aqsa2gaza.ke.nih?
:-P

[amirS] ikhwh.pn.susah.nk.dpt.ramai.ceginih. [8:63]

Abdullah Munir said...

sambil2 kumpul..sambil2 berkempen la tu~

~amatullahdemalihah~ said...

eh nuraini ngan tmah hani pn ade...
bestnye tgk... yg dpt join msti lg best...
tahniah le... semoga semua dpt hbskn puasa 6 lps nie...

-wan ana dh hbs... mantop~

muna majidah said...

mabruk 'alaikunna!

kami di kemaman pernah buat reunion akhawat batch 4 SMIAAK, alhamdulillah separuh dr kami datang!

0.5*6= 3org (okla jgk)

p/s: berSYUKURlah menjadi warga xgen!ramai pun kawan2!!

saraH²amizah said...

hee.gdah..
terguling guling ana baca komen enti..
rindu geng ganu..lama sgt dah tak jumpa :)

little daie said...

pelbagai juadah, pelbagai lagat,
begitulah indah, bersama akhawat.

ana paling suka gambar kat tangga... erk sarah, elok2 guling

nawalSSham said...

bukan mudah nak atur,
tapi bila dah jadi,
semua yang susah2 dah tak ingat dah. :)

lagi2 bila jumpa ramai2.
ok, event ni, masuk buku akhawat Xgen sbg event tahunan.

nanti rehlah mendatang,
ready2!

bikrunnajah said...

ape??nawal nk jd PIC rehlah???
alhamdulillah.bukan senang ade org nk volunteer nih...huhu..

ana tunggu panggilan nt, nawal..

Related Posts with Thumbnails